Kummooyeh

Wat is Kummooyeh?

Kummooyeh, ook wel kortweg kumdo genoemd is een discipline samengesteld uit diverse trainingselementen zoals: meditatie, basis bewegingen, zwaardvormen, snij-oefeningen, sparringstechnieken en Koreaans traditioneel boogschieten. Ieder element heeft een apart trainingsdoel ten behoeve van de persoonlijke ontwikkelingen van iedere Kummooyeh beoefenaar.

Deze kunst is afgeleid van de oude kunst van de Koreaanse zwaardgevechten en het boogschieten. Het betreft een unieke krijgskunst ontwikkeld op basis van de oude elite krijgersklasse, die hun leven had gewijd aan de studie van martial arts en de bescherming van hun eigen land.

De technieken en bewegingen van Kummooyeh zijn mooi en dynamisch en kenmerken zich door een zekere mate van snelheid, beheersing, kracht en nauwkeurigheid waarbij uitgegaan wordt van een duidelijk en dodelijk doel (de weg van het zwaard). Kummooyeh vereist net als andere vechtkunsten, discipline en een toewijding aan training. Een nieuwe student begint met het leren van de basisoefeningen zoals de etiquetten, de verschillende standen en het voetenwerk en uiteraard hoe een goede zwaai te hanteren met een zwaard.