Hapkido SL

                          

Hapkido (+13jaar) & Hapkido (6-12 jaar)

Voor zowel de volwassenen als de kinderen bieden wij een leerijke cursus aan waar je je niet alleen leert verdedigen maar uzelf ook leert te beheersen.

Zowel vrouwen als mannen zijn welkom! Samen motiveren we elkaar om onze grenzen te verleggen.

Kom meer informatie vragen aan de toog of via de website!

Geschiedenis

Hapkido voor jong en oud Hapkido is een zelfverdedigingskunst die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw in Zuid-Korea is ontstaan als een mix van diverse Aziatische vechtkunsten.

Het begon met het werk van Choi Yong-sul. Zijn leerlingen hebben zijn technieken uitgebreid. Van het einde van jaren zestig verspreidde hapkido zich verder over de wereld.

Deels door westerlingen die kennis hadden gemaakt met hapkido en deels door Koreaanse meesters die emigreerden naar de Verenigde Staten, Europa of Australië.

Hapkido heeft nooit een centraal georganiseerde federatie gekend, daardoor ontstonden na verloop van tijd ook binnen het hapkido weer verschillende stijlen.

Hapkido technieken Hapkido is een zeer complete zelfverdedigingskunst. Het richt zicht bijvoorbeeld niet alleen op slagen of worpen, maar leert het volledige pakket van slagtechnieken, gewrichtsklemmen, traptechnieken, worpen, controle technieken en gebruik van drukpunten.

Ook is er aandacht voor wapentraining. Hapkido leren Juist het feit dat hapkido zo compleet is, maakt het geschikt voor iedereen die zelfverdediging wil leren.

Tel daar nog bij op dat juist niet de eigen fysieke kracht centraal staat, maar dat men zich leert verdedigen door de kracht van de tegenstander te gebruiken, en het is duidelijk waarom hapkido een zeer effectieve zelfverdedigingskunst is.